Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

    Annonse for landsfestivalen 2024
    Annonse for landskappleiken.no
    talentskulen for folkemusikksenteret Buskerud
    Annonse for Førdefestivalen 2024

– Ei overveldane stor oppleving

- Dette var rett og slett og ei overveldande stor oppleving, seier Synnøve Brøndbo Plassen som felte nokre gledestårer då ho vart tildelt kongepokalen under Landskappleiken på Gol. 

Utval av resultat frå Landskappleiken

Med rekordmange deltakarar vart det ei lang resultatliste frå Landskappleiken på Gol. Det er naturleg å starte med vokal klasse A der Synnøve Brøndbo Plassen sikra seg kongepokalen.

FOLKEMUSIKK 2/2024

Knut Hamre er blitt pensjonist og lærer bort hardingfelespel på gamlemåten. Skurken på dansegolvet blandar gammaldans og skurkeviser. I sommarutgåva les du også om Ingrid Lingaas Fossum, danseframsyni...

Best hallingdansar på 12-årsdagen

Yngste hallingdansar på Landskappleiken, Wilmer Sandum Svanborg frå Vågå, stilte med eigen danseslått, komponert og presentert av onkel Øyvind Sandum og med mor Sigrid Svanborg som hattehaldar.

Minneord: Gunnar Stubseid

Gunnar Stubseid (1948-2024) er ikkje lenger blant oss. Bodskapen kom uventa på dei fleste som fekk gleda av å vere saman med den mangfaldige spelemannen frå Setesdal.

Dei beste var på Gol også i 1972

Dei beste utøvararane i spel, song og dans deltek på årets landskappleik, akkurat som under Landskappleiken på Gol i 1972.

Gol set stadig nye rekordar

Då Gol arrangerte landskappleik i 1972, var det rekorddeltaking. Slik er det også når Landskappleiken igjen blir skipa til på Gol 26.-30. juni.

Anne Hytta nominert til Nordisk råds musikkpris

- Dette er stort for meg, seier folkemusikar og komponist Anne Hytta som er nominert til Nordisk råds musikkpris 2024

«Bjøynnongein» kraup ut av hiet og spelte for full musikk

Laurdag 25. mai ville Bjørn Odde (1939-2020) ha fylt 85. Det var venteliste for billettar da «Bjøynnongein» kraup ut av hiet for å vekkje til live musikken til storspelemannen frå Lom.